De Punter

Het woord “punter” is als eerst vermeld in een akte van 1618, maar er bestaan zelfs schilderijen van begin 16e eeuw waarin punters zijn geschilderd. Een eenvoudige houten boot die zich voortbeweegt door middel van een lange houten stok, de punterboom, in de grond te steken en de boot vooruit te duwen.

Vroeger was de punter erg populair in Giethoorn. Hiermee vervoerden personen zich naar het werk. Ook werd het gebruikt voor de transport van bijvoorbeeld hooi, turf, riet en zelfs koeien.

Een nieuwe punter nog steeds volledig in de style van vroeger.
Bron: punterwerf.com

Ervaar de punter:
De punter is perfect om de krachten te testen van de bestuurder. Ga terug in de tijd en ervaar hoe bewoners zich vroeger voornamelijk voortbewegen. In Giethoorn is het ideaal om met de punter de hort op te gaan vanwege een diepte van gemiddeld 1 meter. Tegenwoordig wordt hiervoor vaak een moderne punter gebruikt

Tevens is punteren de meest energiezuinige manier om deze prachtige omgeving te ontdekken.

Tijdens de zomerzonnewende is het de perfecte plek om op het water te zijn. Die heerlijke zon op je gezicht doet wonderen. “Het lijkt wel een sprookje”. Wil je dit zelf ervaren ga dan naar Boatrental-Giethoorn.

Verhuur punter in Giethoorn
bron: tripadvisor.nl